dimarts, 22 de novembre del 2011

Diferències entre el musical i l'obra original Mar i Cel

Si comparem el musical de Mar i Cel amb l'obra de teatre de Guimerà podem trobar moltes diferències en escenes. En el musical donen a coneixèr més personatges, encara, que siguin secundaris.
El musical està situat en un escenari amb un vaixell gran de pirates que va bellugant-se segons les escenes.
A la primera escena que no hi és a l'obra de teatre orignal surt el rei que decideix fer l'expulsió dels moriscos. Vint anys desprès comença la història, quan veiem un vaixell de moriscos que ataquen un vaixell de cristians que en va direcció a Barcelona. En el vaixell cristià hi viatja la família de la Blanca que s'ha de casar amb Ferran a diferència del llibre que se'n va cap a Barcelona per ser monja.
A les següents escenes Saïd i Blanca comencen a tenir contacte a diferència dels llibre que tarden molt a causa de moltes discurssions.
Al musical Malek li treu el commandament a Saïd perquè s'adona que s'està enamorant de la Blanca, i com que no els va deixar "divertir-se" amb les esclaves i li treu el lloc al Malek, doncs ell fa el mateix. Però Joanot el va salvar perquè va parlar amb els pirates per poder baixar a les bodegues on són els esclaus i fer-li signar un paper a Carles on posava que en arribar a terra serien lliures i ell seria el capità. i podran matar els moriscos. Quan arribaren dit i fet: maten tots els moriscos fins el torn de Saïd, que Blanca es posa per davant jugant-se la seva vida, la seva germana intenta fer-la pensar...
Blanca segueix pensant el mateix. Llavors els deixen acomiadant-.se, però Ferran li proposa un pacte: deixa fugir a Saïd, a canvi que oblidin això i segueixin sent promesos. Blanca accepta i quan s'estan acomiadant Carles puja a coberta i dispara, però amb tan mala sort li dona a la Blanca i mor. Llavors Saïd es mata i moren junts.
Tots dos personatges comencen a culpar al Carles de la mort de Blanca.
Tots dos són llançats al mar i al final es tornen a reunir el cel amb tota la gent que havia mort.
A les últimes escenes trobem una gran diferència camparat amb l'obra de teatre original com la mort de Blanca, el final on és reuneixen, quan Ferran fa el pacte...

Personatges:  
Al musical apareixen molts personatges; la majoria ja els coneixem però d'altres són nous, però es caracteritzen com a secundaris: un d'ells és l'Idriss, un noi jove, grumet. inquiet, jove perquè encara li agrada jugar, de caràcter fort i possiblement si no morís seria ell, al pròxim capità del vaixell. D'altra banda un altre personatge que cal destacar és la germana de Blanca, que no intervé molt però quan ho fa té un paper molt  important. Ella intenta convéncer a la seva germana que no doni la vida per Saïd, també és qui juga amb l'Idriss ja que veu que només és un nen i no té malicia, també és una de les primeres que culpa a Carles. D'altres personatges serien la mare de Saïd, el rei, familiars o amics de la Blanca.
DIferències que podríem dir respecte el musical de l'obra, doncs que la Blanca és més oberta a l'hora de pensar, i Saïd té clar l'amor de Blanca al principi.

Coclusions:

A la conclusió podem dir que el musical és bastant diferent respecte a l'obra de teatre, ja que al musical l'obra es centra a la coberta, intervenen nous persoantges, hi han noves escenes amb molta importància i això ajuda a comprendre millor l'obra, ja que tracta de la mateixa història d'amor.
Personalment tan el llibre com el musical m'han agradat, però prefereixo més el musical ja que veus  representada la història a través de cançons i et poses més dins de l'obra.

- Canço Per  què he plorat?

http://www.youtube.com/watch?v=5lTPfO7M90M&feature=related

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada