dimarts, 17 d’abril del 2012

1. Arbre genealògic de la família del rei d'èdip de les tragèdies gregues.


2. Argment de l'antígona de Sofòcles.



La història comença a l’alba del dia següent de la guerra, desprès de la mort del germà d’Antígona quan aquesta demana ajuda a la seva germana Ismene per poder enterrar el seu germà, no va ajudar perquè volia  respectar el que deia Creont.
Quan va aparèixer Creont va prohibir davant del cort (nobles i ancians) que enterressin a Polinice, ja que era el germà traïdor. Però va permetre que poguessin fer un homenatge a Eteocles com a defensor de la ciutat.
La cort que sabia que no podien atemptar contra la llei de la religió ha van fer perquè tampoc podien anar en contra d’aquella ordre, creient que ningú posaria la seva vida pel davant, però no va ser així quan va aparèixer un soldat dient que algú havia realitzat rituals funeraris en el seu honor.
Va arribar Antígona i el seu oncle creont va preguntar-li si havia sigut ella. Ella ho va afirmar pero Ismere va dir que també va participar, totes dues van ser portades a la pressó, i va vindrà el promès d’Antígona. Era el regne estava en perill ja que Creont podia crear dues morts més.
Va deixar marxar a Ismere i va portar Antígona a una cova amb una mica de menjar, volia que poc a poc anés morint, perquè així la seva mort no perjudicaria a la ciutat.
Tiresias un ancià va intentar que ella no fos empresonada, però quan va arribar a on ella estava va veure que estava ofegada agafada per la cintura del seu fill Hemón.
Quan va arribar a casa seva també va veure morta a la seva dona, aquesta no va poder suportar la mort del seu fill. Desprès de la mort de moltes persones Creont es va a donar que per molt poder que pogués tenir això no el faria més important que una llei religiosa, que un Déu.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada